Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Papucscsőrű gólya

2009.10.28

Csőre rendkívül jellegzetes: hatalmas. széles, fapapucs alakú. Gyakran kutat zsákmány után kiszáradófélben levő tavaknál. Alkonyatkor, vagy éjjel vadászik. Erőteljes csőrével ragadja meg zsákmányát, amelyek főleg kisebb állatokból áll. Megeszi a halakat, kisebb madarakat, kígyókat, békákat. Kelepelése a gólyákra emlékeztet. Szinte megközelíthetetlen papiruszmocsarakban költ, fészkét általában a lebegő növényzetre építi. Forróság idején a csőrében szállított vízzel locsolgatja a tojásokat, hogy megvédje őket a túlhevüléstől. A Felső- Nílus és Zimbabwe területén él.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.