Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szép madár a jégmadár....

2009.04.04
 

Csodálatos képek járták be a világsajtót, az felvételeken egy vadászó jégmadarat sikerült megörökíteni. Mivel a prédájára lecsapó jégmadár akár 90 kilométer/órás sebességre is felgyorsul, nem egyszerű jó minőségű képeket készíteni róla. A mai csúcstechnológia sokat segít, de a Németországban készült képek így is szenzációszámba mennek.

A lékre lecsapó madarat Németországban, egy kis folyócskánál sikerült lencsevégre kapni egy szemfüles természetbúvárnak. A felvételek akkor készültek, mikor a vadászó jégmadár lecsap egy kis lékre a folyó jegén.

Fotó: DailyMail

A kisebb halakkal táplálkozó jégmadár igazi csodája a természetnek. Ha rátekintünk, egy elég színpompás kis madarat látunk, talán nem is gondolnánk, micsoda erő és energia feszül a tollak alatt.

Fotó: DailyMail

A színes tollazat is becsapós. Hajlamosak vagyunk feltűnőnek hinni, pedig megvan a maga funkciója. A hasán lévő vörösesbarna tollazat a száraz falevélre emlékeztet, amitől ugye egy halnak nem igen kéne tartania, a háta viszont olyan kék, mint a víztükör, a ragadozó madarak így nehezen veszik észre.

Fotó: DailyMail

Miután odalenn és odafenn mindenkit becsapott, a jégmadár óránként hatvan mérföldes sebességgel csapódik a vízbe, hogy éles csőrével elcsípje a kiszemelt halat.

Fotó: DailyMail
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.