Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSUPASZEMŰ KAKADU

2010.05.17
Rendszertan
Rend: Papagájalakúak (Psittaciformes)
Család Kakadufélék (Cacatuidae)
Elterjedés:
Ausztrália, Indonézia, Új-Guinea.
 

Megjelenés:
Fehér színű, közepes termetű kakadu. Szeme körül vastag, csupasz kékesszürke szemgyűrű található.

Táplálkozás:
Magvak, hajtások, olykor férgek, lárvák

Szaporodás:
26-28 napig kotlik 1-2 tojáson. A többi kakaduhoz hasonlóan odúban költenek.

Érdekesség:
Állatparkunkban sikeresen költenek.

 

A kakadu félékről általában
• a 3 nem összesen 21 fajt foglal magába
• Ausztrália szárat szavannáitól a trópusi esőerdőig elterjedtek, továbbá Indonézia és a Fülöp-szigetek adnak otthont számukra,
• középnagy és nagytesű papagájok
• kiváló hang és beszédutánzó képességgel rendelkeznek,
• gyümölcs és magevők,
• a kereskedelmi célú befogások sok faj állományait nagyon lecsökkentették,
• odúban költenek, általában magas fák törzseiben,
• kedvelt díszmadárnak számítanak, főként az ún. "fehér kakaduk”
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.