Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orrszarvú,de madár

2009.10.27

Orrszarvú,de madár



A szarvascsőrű madarak legnagyobb képviselői közé tartoznak. Hatalmas felfelé ívelő szarvuk van. Tekintélyes méreteik ellenére ügyesen, nagyokat szökkenve mozognak az ágak között, vagy erőteljes, hangos szárnycsattogással repkednek a fák fölött. Többnyire magányosan vagy párokba élnek, de a bő termésű fákon csapatokba verődnek. Főként gyümölcsökkel táplálkoznak, de nem vetik meg a kisebb madarakat, fiókákat, rovarokat sem.
Délkelet- Ázsiában, a Maláj- félszigeten, Szumátrán, Jáva szigetén  él a legtöbb orrszarvú madár.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.