Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pirosfarkú papagájmandina

2009.10.27


Vörös-zöld tollruhájukkal a papagájokra emlékeztetnek. A szántók és nyílt erdőségek lakói. A költés idején párokban, máskor kis csapatokban élnek. Fűmagvakkal, esetenként rovarokkal táplálkoznak. Hosszúk kb. 11 cm. Kerek fészküknek rendszerint egy odúba rejtik el. Hazájuk Új- Kaledóniában van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.